Kosterhavets Boende och Båtcharter

Efter ett rikt och omväxlande arbetsliv med många olika arbetsuppgifter främst inom utbildning och journalistik har jag slagit mig till ro på Nordkoster. Jag firade semester med mina föräldrar på Nordkoster från sjuårsåldern. Större delen av dagarna låg jag på mage och fiskade tångkrabbor. Eller åt småräkor ur dagens fångst som fiskargubbarna ställt ut i hinkar på bryggan.

Nu, mer än 70 år senare, fiskar jag hummer, krabba, kräfta och makrill. Tills för några år sedan tillsammans med Cyril Larsson i vars föräldrahem jag bor. Han fiskade i 60 år. Han började tråla räka vid 15 och slutade när han fyllde 75. Han har lärt mig allt om fiske. Han brukade alltid säga till mig:

-Jo du Lindgren, du har mycket kvar att lära än du!

Numera har jag med mig min käresta Maggan. Vi funkar väldigt bra både som sambor och hummerfiskare.

Jag blir naturligtvis aldrig fullärd. Vem blir det? Fisket och att var ute på havet är en så fantastisk naturupplevelse att jag unnar alla den möjligheten. Därför beslutade jag att starta Kosterhavets Båtcharter, utrusta båten och mig själv för att uppfylla myndigheternas krav för att kunna ta med passagerare.

Jag kan även erbjuda ett exklusivt boende i en modern villa, Vårt Hus, endast 20 meter från Kostersundet med dess genuina miljö med sjöbodar och bryggor. Vårt Hus är utrustat för att ta emot sex gäster.

I Vårt Hus tar vi emot gäster hela året. Vårt Hus är även lämpligt för smågruppskonferenser och projektgrupper som behöver kreativ miljö.

Välkomna att ta kontakt med mig så ska vi väl kunna hitta på något trevligt som har med fiske att göra. Första måndagen efter den 20:e september kl 07:00 är det premiär för årets hummerfiske. Jakten på havets svarte kejsare är något alldeles speciellt.

Jan O Lindgren

E-mail:

info@kosterhavetsbatcharter.se

Telefon

070-743 21 07

Postadress

Kosterhavets Båtcharter AB

Galejvägen 23

452 04 Nordkoster

Organisationsnummer

556326-3390

Bankgiro

5505-1080